Instal·lació _ Boltrops de Martina Rogers

Animar significa crear ànima, donar vida, moviment. El film animat vol capturar l’ànima de cada peça ceràmica.

El boltrop també funciona com un arxiu.

El fang té memòria i és un registre viu de les mans que l’han modelat. Les il·lustracions impreses en els bols queden fixades a la matèria a través de la transformació amb el foc, del fang transmutat en ceràmica.

Durant la història de la humanitat hi ha hagut molta tradició d’ornamentació ceràmica narrativa. La ceràmica s’ha utilitzat per commemorar la vida quotidiana, com a forma d’enregistrar esdeveniments i divulgar informació abans que existís l’escriptura o la fotografia.

 

Martina Rogers Manzano
instagram.com/rogersmartina
vimeo.com/martinarogers

Artista visual. La fascinació per les arts plàstiques combinada amb la seva formació en el llenguatge audiovisual, li ha permès integrar tècniques com el dibuix, la pintura, la ceràmica o el collage dins del cinema.
El joc i l’experimentació són la base dels seus processos creatius. Alguns dels seus films han estat seleccionats en diversos festivals de cinema com L’Alternativa Barcelona Independent Film Festival (Barcelona), Mostra de Films de Dones (Barcelona), Aguilar Film Fest (Aguilar del Campóo), Animac Mostra Internacional d’Animació de Catalunya (Lleida) o projectats en alguns centres culturals com Tabakalera (Sant Sebastià) o el CCCB (el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). Ha organitzat i treballat com a professora d’animació en diferents tallers a biblioteques públiques, escoles i festivals de cinema. És fundadora del taller Les Mans, un espai de creació i formació en ceràmica i altres disciplines artístiques a Barcelona. Llicenciada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

30 de setembre

Hora: 13:45h

Lloc: Plaça de l’Assumpció, 22 (Aparador)

 

 

 

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya