B-15_ Activació LOS ELEMENTALES de Victoria Larribeau, a cura de Nicolás Saganias

Activació LOS ELEMENTALES, de Victoria Larribeau

5/05 (19 h)

Plaça de l’Assumpció, 15

(El V al tarot és El Summe Sacerdot: un mitjà entre la Terra i el Cel)

ALTAR I ORACLE // instal·lació col·lectiva al pati de la B15

El 5 de maig inaugurem el pati de la B15 amb una instal·lació de Victoria Larribeau com a part de la mostra ‘Los Elementales‘ on reflexionarem al voltant d’altars i oracles. Què són, per a què serveixen i per què pot ser útil recuperar aquestes pràctiques? Realitzarem un ritual conjunt amb sembra d’intencions alineades amb la lluna nova.

Jo no soc jo sense un altar i un oracle; aquestes dues coses són per a mi, elementals.

Què és un altar? Algú d’aquí el fa servir?

Segons el filòsof i assagista sud-coreà ByungChul HanEls rituals es poden definir com a tècniques d’instal·lació simbòlica en una casa. Transformen “estar al món” en “quedar-se a casa”. Fan del món un lloc de confiança. Fan habitable el temps. Per tant, els ritus són en el temps el que és habitar a l’espai“. A partir d’aquesta premissa, recuperada del llibre “La desaparició dels rituals” ens proposem recuperar i resignificar les pràctiques rituals per a l’empoderament col·lectiu.

Els convidem a portar espelmes, llavors, flors o qualsevol objecte que vulguin posar a l’altar.

Foto: Anna Jornet

——————————————-

B-15 és un espai expositiu de petit format que acull projectes curatorials, dinamitzat per l’artista resident Nicolás Saganias. La seva missió consisteix a crear un espai alternatiu de generació de vincles entorn de l’art per a totes aquelles persones que tenen interessos comuns i ganes de compartir-los.

La primera exposició es titula Los Elementales i és fruit del treball de l’artista resident Victoria Larribeau. Formada en dansa, Larribeau combina tècniques i llenguatges per crear imatges i instal·lacions etèries i ancestrals, fixades en aparença, però dotades de moviment. El seu treball artístic explora les possibilitats plàstiques de barrejar colors naturals provinents de la cendra o la terra amb olis i acrílics.

Actualitat