Artepaliativo

Artepaliativo es defineix com una entitat social que acompanya el benestar emocional de les persones que pateixen una malaltia avançada o es troben al final de la vida. L’objectiu és que a través d’un procés creatiu en sessions individuals o col·lectives es millori la qualitat de vida de les persones que es troben en aquesta situació. Es pretén reduir el desig d’avançar la mort i recuperar el sentit de l’existència i la percepció de qualitat de vida, així com de dignitat fins al final.  

És cert que avui en dia la medicina evoluciona ràpidament, però així i tot trobem una mancança en l’atenció emocional. És per aquest motiu que l’entitat utilitza eines com l’artterapia per afrontar sentiments, emocions i pensament difícils d’expressar amb paraules, i acompanyar el procés a través de les actituds i aptituds del Counselling. Les sessions d’aquest projecte es basen en la llibertat i s’adapten a les habilitats, necessitats i interessos de la persona, treballant de forma multidisciplinari: música, pintura, escriptura, fotografia, escultura, etc. 

Utilitzen, doncs, la mediació artística per ajudar a expressar aquelles emocions que són difícils d’interioritzar amb paraules i per ensenyar a regular les emocions i finalment entendre i exterioritzar sentiments difícils de digerir.

Per més informació:

http://www.artepaliativo.org/

info@artepaliativo.org

o a l’Instagram @artepaliativo

 

Actualitat