Andrés Siri

Buenos Aires 1974. Arquitecte i creador multidisciplinari.

Actualment és resident a La Volta per a desenvolupar diferents línies de treball:

– Dur a terme projectes d’investigació artística.

– Desplegar cursos i tallers d’arquitectura, art i paisatge amb la Muntanya Voladora.

– Crear una sèrie d’escultures a partir de prototips anteriors: 8-8 (buit-buit), cap quadrat i cubs de fusta.

web: andresiri.com

Instagram: andresiri_

la Muntanya Voladora
És un espai que uneix el món de l’Art, l’Arquitectura i el Paisatge. La creació d’un món a través de tallers creatius, itineraris per la ciutat i la natura. Dirigit a totes les edats i per les famílies que volen gaudir d’una experiència multidisciplinària de manera senzilla i gràfica amb l’ajuda d’exemples.

La forma de treballar és a partir d’OBSERVAR, PENSAR i CREAR. Aquest ordre varia en qualsevol sentit. Sempre hi haurà l’element de JOC que parteix de la MIRADA com una eina fonamental d’anàlisi i d’experimentació. Cada exercici seguirà unes PAUTES prèvies i s’utilitzarà o combinarà diferents mitjans: la fotografia, el dibuix, la pintura o l’escultura.

La unió de l’Art, l’Arquitectura i la Natura crea un univers obert i propici a la IMAGINACIÓ. Els conceptes TÈCNICS i ARTÍSTICS que es desenvoluparan són: les dimensions (l’escala), la forma, la llum, els materials i els seus usos, la relació amb l’espai físic i natural del cos i les emocions.

Escultures
Mitjançant diferents exercicis s’investiga la relació del buit en l’escultura. La sèrie 8 – 8 (BUIT – BUIT) pren com a referent la filosofia del Budisme Zen. És el buit i no la massa qui articula les diferents variants compositives i geomètriques. A la recerca de la mínima expressió constructiva i amb un element senzill i quotidià (bastonets xinesos) com manifesta aquesta filosofia oriental.

El punt de partida són els cinc aspectes de HsiaoHsing, de YuChien:

1. Les formes actuen en una singular absència.

2. Articulacions en suspensió.

3. Moviment entre presència i absència.

4. No expressa res definitiu.

5. Res s’imposa, o es delimita, o es tanca.

      

Andrés Siri
És arquitecte per la Universitat de Buenos Aires i té el Màster en Comunicació i crítica d’art per la Fundació UdG. Ha estat sempre vinculat a la docència a la Universitat de Buenos Aires i ha impartit tallers.

 

 

Actualitat