Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya

L’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC) és el col·lectiu que aplega tots aquells il·lustradors/es interessats/des en la defensa comuna dels drets professionals.

L’APIC va ser fundada l’any 1981. Actualment aglutina més de 500 il·lustradors, procedents de totes les branques de la creació visual aplicada i és oberta a tots els professionals que desenvolupen la seva activitat en aquest àmbit.

Poden formar part de l’APIC tots els autors i els creadors d’imatges que es dediquen professionalment al camp de la il·lustració, en qualsevol de les seves àrees: llibre, llibre de text, còmic, publicitat, embalatge (packaging), premsa, targetes (greeting), animació, edició multimèdia, edició en línia (on line), infografia, cartellisme, estampació, caricatura, joc didàctic, muralisme, guió il·lustrat (storyboard), esbós (layout) i il·lustració científica.

La seva finalitat és…

  • Representar, gestionar, promocionar i defensar els interessos comuns dels nostres membres.
  • Reconèixer i defensar els drets que ens corresponen com a autors i garantir-ne el compliment.
  • Contribuir a un millor reconeixement social de la professió.
  • Millorar les condicions laborals i de contractació.
  • Facilitar el contacte, el coneixement mutu i la col·laboració entre els associats.
  • Treballar per al creixement i la projecció de la professió, ja sigui amb tasques de formació adreçades als associats o a través d’ accions, connexions i interaccions amb altres associacions, organismes o estaments oficials, tant nacionals com internacionals.

Més informació a: https://apic.es/

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya