Elena García (Estrodelira)

Elena García (Estrodelira) Albacete, 1992.

Estrodelira és un nom creat sobre la base del concepte d’inspiració. És un projecte d’arts visuals i artesania que conceptualment neix d’una preocupació pels límits entre les diferents formes de creació artística, és a dir, entre les arts “majors” i les arts “menors” o aplicades i les seves diferents formes de tractament al llarg de la història.

L’artista treballa des d’una perspectiva artística-escultòrica i conceptual aplicada al món del complement i de l’objecte utilitari i decoratiu. Per això s’inspira en la natura, a través de les formes, dels ensenyaments i les reflexions que les dinàmiques li susciten. Al projecte també acull les perspectives simbòliques i arquetípiques que han acompanyat l’ésser humà al llarg de la seva existència. Així, flora, fauna, matèries, estats, energies, estacions, cicles, etc. Són inclosos en el projecte amb especial protagonisme de fauna i el seu simbolisme a l’imaginari col·lectiu.

Graduada en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Creació Artística Contemporània per la Universitat de Barcelona. Tot seguit es va especialitzar en Escultura aplicada a l’espectacle a l’Escola d’Art i Disseny Llotja a Barcelona.

Des del 2018 treballa al món de l’escultura i les reproduccions per a espais museístics. Amb un protagonisme especial de reproduccions científiques d’animals i altres elements de la natura. I tant en projectes nacionals (Cosmocaixa a Barcelona, o Espai Aquae a Caldes de Malavella), com internacionals (Museu Nacional de Qatar a Doha, o Expo Universal 2021, a Dubai).

Actualitat