Taula rodona “Altres maneres d’habitar” Modera: Itziar González

Taula rodona: “Altres maneres d’habitar”

Dissabte 19 d’octubre (16 h)

Espai Cúpula de La Volta #30 (Plaça de l’Assumpció)
La crisi és sistèmica i ens hi estem habituant. Ho anem aprenent molt bé a base de bombolles immobiliàries periòdiques. Es construeix, no per habitar sinó merament per allotjar. Els lloguers i els preus de compra dels habitatges als centres de ciutats, grans i, o mitjanes, s’estan disparant, arribant a superar les xifres d’abans de la crisi financera de 2007. Els veïns i veïnes es veuen obligats a abandonar les seves llars i a traslladar-se a altres barris, susceptibles de patir el mateix procés de gentrificació. Tot i aquesta realitat i la necessitat de combatre-la activament, estan sorgint cada cop amb més força alternatives compromeses amb l’habitatge, basat en la cura i el compromís. Alternatives reals a la compra o al lloguer tradicionals. Iniciatives que fomenten la reutilització activa i la presa de decisions col·lectives. Volem donar a conèixer aquestes alternatives i saber quines implicacions tenen avui dia. Parlem de casos aïllats o estem davant d’un canvi de paradigma? Com es poden estendre i difondre aquestes pràctiques? Com es poden coordinar entre elles? Aquestes i altres preguntes ens plantejarem a la taula rodona moderada per Itziar González (arquitecta i activista) i comptarà amb la participació dels següents ponents:

La Borda
Cooperativa d’habitatge de cessió d’ús conformada per més de 50 persones amb la voluntat d’harmonitzar la necessitat d’accedir a un habitatge digne, social, assequible i ambientalment sostenible.

Cal Cases
Cooperativa d’habitatge en model de cessió d’ús que es constitueix amb l’objectiu de facilitar als seus socis l’accés a un habitatge de caràcter social, econòmic i ambientalment sostenible.

Sostre Cívic
Cooperativa amb més de 570 socis i sòcies, un espai col·laboratiu que promou un model alternatiu d’accés a l’habitatge, a través de la divulgació, l’assessorament, la cerca de finançament, promoció i gestió d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús.

Actualitat