Taula rodona “Altres maneres d’habitar” Modera: Itziar González

Taula rodona: “Altres maneres d’habitar”

Dissabte 19 d’octubre (16 h)

Espai Cúpula de La Volta #30 (Plaça de l’Assumpció)
La crisi és sistèmica i ens hi estem habituant. Ho anem aprenent molt bé a base de bombolles immobiliàries periòdiques. Es construeix, no per habitar sinó merament per allotjar. Els lloguers i els preus de compra dels habitatges als centres de ciutats, grans i, o mitjanes, s’estan disparant, arribant a superar les xifres d’abans de la crisi financera de 2007. Els veïns i veïnes es veuen obligats a abandonar les seves llars i a traslladar-se a altres barris, susceptibles de patir el mateix procés de gentrificació. Tot i aquesta realitat i la necessitat de combatre-la activament, estan sorgint cada cop amb més força alternatives compromeses amb l’habitatge, basat en la cura i el compromís. Alternatives reals a la compra o al lloguer tradicionals. Iniciatives que fomenten la reutilització activa i la presa de decisions col·lectives. Volem donar a conèixer aquestes alternatives i saber quines implicacions tenen avui dia. Parlem de casos aïllats o estem davant d’un canvi de paradigma? Com es poden estendre i difondre aquestes pràctiques? Com es poden coordinar entre elles? Aquestes i altres preguntes ens plantejarem a la taula rodona moderada per Itziar González (arquitecta i activista) i comptarà amb la participació dels següents ponents:

La Borda
Cooperativa d’habitatge de cessió d’ús conformada per més de 50 persones amb la voluntat d’harmonitzar la necessitat d’accedir a un habitatge digne, social, assequible i ambientalment sostenible.

Cal Cases
Cooperativa d’habitatge en model de cessió d’ús que es constitueix amb l’objectiu de facilitar als seus socis l’accés a un habitatge de caràcter social, econòmic i ambientalment sostenible.

Sostre Cívic
Cooperativa amb més de 570 socis i sòcies, un espai col·laboratiu que promou un model alternatiu d’accés a l’habitatge, a través de la divulgació, l’assessorament, la cerca de finançament, promoció i gestió d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús.

Destaquem:

 • Baubo me salve_ Laia Arqueros
  anemptytextlline
  Inauguració (ajornada): dissabte 14 de març a les 13:13 h. Plaça de l'Assumpció, 15.
 • ROMA ROMA_ Andrés Siri
  anemptytextlline
  Inauguració (ajornada): dissabte 14 de març a les 13:13 h Plaça de l'Assumpció, 22...
 • Agostina Laurenzano
  anemptytextlline
  Recerca artística i científica, en l'àmbit de la química, per a la creació de...
 • La Nuclear
  anemptytextlline
  Empresa que acompanya i ofereix suport professional a projectes culturals i associacions
 • Si els mobles parlessin
  anemptytextlline
  Projecte d'investigació històrica i social dels usos dels mobles.
 • Joana Higuita-Castro
  anemptytextlline
  Politòloga, activista i il·lustradora.

CONTACTE

Plaça Assumpció, 22 

Sant Narcís, 17005 Girona 

+34 610033833 

info@femlavolta.cat

SEGUEIX-NOS

      

FES-TE AMIC!

HO ORGANITZA

AMB EL SUPORT DE

AMB EL SUPORT DE

COL·LABORA