La Volta #28: art i artesania

“El término artesanía se aplica casi siempre a los trabajadores manuales y designa la búsqueda de calidad en la construcción de un violín, un reloj o una cazuela. Es una acepción demasiado restringida del término. También existe la artesanía mental, como la que se da en el esfuerzo por escribir con claridad, mientras que la artesanía social podría residir en la habilidad para forjar un matrimonio viable. Una definición amplia de “artesanía” podría ser la siguiente: hacer algo bien por el simple hecho de hacerlo bien. En todos los campos de la artesanía intervienen la autodisciplina y la autocrítica; son importantes los modelos, y la persecución de la calidad se convierte teóricamente en un fin en sí mismo.”

Richard  Sennett – “La cultura del nuevo capitalismo”

El proper dissabte dia 9 de març a la 28a. edició arriba el mercat trimestrals de La Volta amb un gir d’enfoc.
En aquesta edició: La Volta #28 –edició especial Black Music Festival- es presenta com un esdeveniment que depassa les fronteres del ja tradicional mercat d’artistes i artesans i es planteja com un espai de trobada i intercanvi de coneixements on es crea la possibilitat de crear sinergies entre els professionals d’un mateix àmbit i on el públic en general podrà gaudir d’una extensa programació d’ activitats pedagògiques i conferències a l’entorn d’una mateixa temàtica comú; en aquest cas l’art i l’artesania. Així doncs els mercats de La Volta, passen a ser les Jornades Voltaiques.
En la Jornada Voltaica del dissabte dia 9 de març a la plaça de l’Assumpció, a més del mercat amb més de vint parades dedicades a la recuperació d’oficis i tècniques artístiques on artistes i artesans posaran a la venta els seus treballs, hi podrem trobar: les exposicions de Marc Padrosa (treball en procés, escultura i instal·lació) i Nuri Negre (ceràmica), les demostracions de Vitralls Can Pinyonaire (restauració i creació de vitralls) i de Blau Spirit (cianotípia: tècnica fotogràfica), les xerrades en format de diàleg entre els artistes Pense i Joanic Geniüt, i Ferran Collado i Juan Righetti, la presentació del projecte de moda i comerç amb consciència de la Cooperativa Diomcoop, el taller de recuperació d’ampolles de Juan Righetti i la intervenció participativa del ceramista Lluís Xifra. Al mateix temps i gràcies a la renovada col·laboració amb el Black Music Festival, els assistents a la jornada podran gaudir del concert de Nakany Kanté Trio. I com ja és habitual hi haurà servei de bar durant tot el dia i dinar popular.
Podeu trobar tot el detall de les activitats programades al següent enllaç.

Taller de recuperació d'ampolles de vidre

Demostració de treball de Blau Spirit / Cianotípia (tècnica fotogràfica)

Límits difosos: intervenció participativa de ceràmica

Concert: col·laboració Black Music Festival / Nakany Kante

Demostració de l'art del vitrall

Diàleg: Les pràctiques artístiques tenen a veure amb les pràctiques artesanes?

Públic

Fotografies: Carlos Palacio.

Destaquem:

CONTACTE

Plaça Assumpció, 22 

Sant Narcís, 17005 Girona 

+34 610033833 

info@femlavolta.cat

SEGUEIX-NOS

      

FES-TE AMIC!

HO ORGANITZA

AMB EL SUPORT DE

AMB EL SUPORT DE

COL·LABORA