La Volta #27: disseny de producte i artesania digital

Activitats pedagògiques

Els dies 22 i 23 de desembre es celebra l’edició especial de Nadal del Mercat de La Volta dedicada a promoure la venda de productes funcionals i decoratius d’aquells creadors que combinen l’artesania tradicional amb els avenços tecnològics i digitals, el disseny de qualitat i la innovació creativa. Així mateix, desde La Volta, es vol seguir fomentant el contacte directe entre creadors i visitants, el consum responsable i de proximitat, i fer de la plaça de l’Assumpció un node cultural i comercial de referència a la ciutat. Un any més l’edició de Nadal forma part de les activitats programades per la Festa de la Llum VIBRA.
El disseny i l’artesania digital també s’expandeixen en els aparadors i espais de La Volta que seran transformats col·laborativament pels residents del projecte amb intervencions artístiques i lumíniques. També serà l’eix vertebrador de l’exposició a La Cova de La Volta a cura de la dissenyadora i investigadora Cristina Noguer (Puig, Fab Lab, Vamos Architects).
La Volta a més a més participa en el projecte de recerca Arxipèlag, en l’àmbit de la creació escènica a l’espai públic, del Grau d’Arts Escèniques de l’Escola Universitària ERAM, col·laborant en la conceptualització de l’espai escènic i el vincle dels estudiants amb el barri. Arxipèlag parteix del treball amb una taula i una cadira. Però també de la llum. Dos objectes quotidians i un motiu universal són el punt de partida d’una creació col·lectiva en la que cadascun dels artistes participants genera un espai diferent, una illa en un arxipèlag.
Enguany el cartell de La Volta ha estat creat en el marc del Grau de Disseny i Creació Digitals de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i és un exemple de disseny generatiu i creació digital amb algorismes que consta de 360 versions diferents fetes amb un sol patró de Quelic Berga, Gerard Encabo i Ale Moscoso.

Concert Claqué Jazz Trio

Exposició d'objectes de disseny a partir d'eines digitas

Paradistes: Joieria

Paradistes: productes fets a mà

Paradistes: Construcció

Paradistes: Vidre

Concert

Activitats

Fotografies: Andrea Pérez-Hita.

Destaquem:

 • Baubo me salve_ Laia Arqueros
  anemptytextlline
  Inauguració (ajornada): dissabte 14 de març a les 13:13 h. Plaça de l'Assumpció, 15.
 • ROMA ROMA_ Andrés Siri
  anemptytextlline
  Inauguració (ajornada): dissabte 14 de març a les 13:13 h Plaça de l'Assumpció, 22...
 • Agostina Laurenzano
  anemptytextlline
  Recerca artística i científica, en l'àmbit de la química, per a la creació de...
 • La Nuclear
  anemptytextlline
  Empresa que acompanya i ofereix suport professional a projectes culturals i associacions
 • Si els mobles parlessin
  anemptytextlline
  Projecte d'investigació històrica i social dels usos dels mobles.

CONTACTE

Plaça Assumpció, 22 

Sant Narcís, 17005 Girona 

+34 610033833 

info@femlavolta.cat

SEGUEIX-NOS

      

FES-TE AMIC!

HO ORGANITZA

AMB EL SUPORT DE

AMB EL SUPORT DE

COL·LABORA