El Generador 2017

CICLE DE MÚSICA EXPERIMENTAL A LA COVA DE LA VOLTA

Tres sessions d’experimentació sonora organitzades per Ameba Cultura Girona i La Volta.

El Generador es presenta com una proposta mensual, durant els mesos de març, abril i maig de 2017.

El Generador està concebut més que com un espai lúdic, que també, com una jornada d’intercanvi d’idees, conceptes i coneixement entre els que hi participen i els que assisteixen, amb l’experimentació sonora de rerefons. En aquesta nova edició els residents de La Volta Edicions Tremendes van convidar al públic assistent a escriure un poema durant l’actuació emprant la tècnica de l’escriptura automàtica.

Dijous 23 de març de 2017, presentació en directe a la ciutat del darrer treball de Federico MontiChemtrails.

El seu plantejament Musical es crea a partir d’estructures cícliques que conformen atmosferes minimalistes on la pausa i les baixes freqüències són tractades amb especial condescendència.

Els seus treballs van ser editats des del 2003 al dia d’avui, passant per nombrosos segells discogràfics, Amb-v, Störung, Audiotalaia, Impulsivehabitat, Panospria, Lin Records.

“Crec que en aquests anys Federico Monti s’ha refinat pel seu pas al noise internacional amb diversos dels seus projectes, com Tuffo per exemple, i ha polit els sons que avui aconsegueix a “Chemtrails“. Amb cert so elegant de guitarres processades, emparentat amb projectes com Ferran Fages o Donato Wharton, aconsegueix climes ambientals i tensions d’excel·lent estètica i gust. Gairebé ningú pot aconseguir aquesta fusió perfecta d’una vila o platja d’Amèrica Llatina gairebé paradisíaca, ara afectada pels “chemtrails”. Ambient de nostàlgia envolta el seu disc, cosa que crec el fa més bell encara … Contaminat pel pas d’un avió. Climes que ens mantenen en intriga. Sense dubtes en aquests 17 anys de la seva estada a Barcelona, ​​amb “Chemtrails” ha perfeccionat els seus drones, sons i passions. El disc és per escoltar-ho tot; molt recomanat sobretot per les freqüències molt fines que utilitza i els sons estranys generats amb la guitarra com a VV. Trencar alguna cosa fràgil, tallar un pètal sense que caigui la flor.”

 Dijous 27 d’abril de 2017, actuació de r.m.s.

Artista tant prolífic com inadvertit és, a parer nostre, un dels artistes més interessants de l’escena catalana. Tècnic de so format i especialitzat en l’àmbit radiofònic, ha treballat tant en emissores comercials en l’àmbit estatal, com en petites emissores locals.

En actiu des de 2003, va ser co-fundador de 25HOMBRES.

Entre tots els programes en què ha estat involucrat, potser Ruido Azul (emès per Ràdio Pica entre 2004 i 2014) és el que millor defineix i sintetitza tant la seva estètica radiofònica com el seu bagatge. Responsable del mític programa Suburbio Azul, així com implicat directe en altres programes com 1HOMBREY1MUJER a la Radio del Círculo de Bellas Artes de Madrid o Los Des-Conciertos de 25HOMBRES (emès per Ràdio Contrabanda entre 2004 i 2010), espai on s’invitava a diferents creadors a presentar la seva proposta en directe a la ràdio.

Aquest artista que transcendeix el so per abastar qualsevol altre mitjà d’expressió (collage, pintura, escultura, ready-made, mail art, vídeo…), ha passejat en la seva dilatada trajectòria per gairebé totes les carreteres de l’art sonor, transformant el paisatge al seu pas i dotant-lo d’un aspecte ben particular i fàcilment reconeixible com el seu propi.

Dijous 25 de maig de 2017, actuació d’Anki Toner

Anki Toner (Barcelona, ​​1964) és músic, comentarista, col·leccionista i estudiós de la part fosca de la relació entre música i propietat intel·lectual.

Va ser el vocalista i la cara visible de  Superelvis des de 1986 fins a 1998. Amb aquest grup va editar mitja dotzena d’àlbums. El 1996 el seu CD “Happiness Is Stupid” va ser elegit “millor disc espanyol de l’any” per la revista Rockdelux. En aquest segle, Anki Toner ha estat la meitat d’Ankitoner Metamars entre 2006 i 2009 (al costat de Javier Piñango) i de The Ignotoner el 2011 (al costat d’Anton Ignorant). 

Des de 2005 treballa com File Under Toner, projecte amb el qual explora els límits de la raó en música. El treball més conegut de File Under Toner és “This Is The End, Beautiful Friend” (2008), que en el seu moment va ser censurat (despenjat d’Internet) per “problemes amb el contingut”, encara que afortunadament torna a estar disponible.

Des de 1998 dirigeix ​​Hazard Records, segell discogràfic dedicat exclusivament a l’edició d’obres de domini públic.

Ha col·laborat amb formacions com Mil Dolores Pequeños, el desaparegut Oriol Perucho, Pascal Comelade, Destroy Mercedes, o els Claustrofobia. Per no parlar de les múltiples Bandes i Orquestres que ha promogut.

El 2015 va presentar el projecte, també en solitari, Anki Toner Reunion Tour amb el que va recuperar la seva faceta de cantant i harmonicista, i va fer un repàs teatralitzat a la seva carrera barrejant tots els projectes anteriors. Des de llavors segueix barrejant tots els seus projectes sense manies (i sense tanta teatralitat).

Actualitat