D’esquena a l’Art. Exposició col·lectiva a cura de Félix Pérez-Hita

D’esquena a l’Art

Exposició col·lectiva a cura de Félix Pérez-Hita

Inauguració: Dissabte 19 d’octubre a les 13:13 h en el marc de La Volta #30: bioconstrucció i disseny sostenible.

Lloc: Plaça de l’Assumpció 15 (La Cova)

El proclamat Gran Art actual sembla pensat per a multinacionals, museus i governs, o per banquers i gent molt rica amant de l’ostentació (futbolistes, cantants, actors i actrius, etc.), milionaris sense cap cultura i amb prou feines moral, avorrits de la vida i desorientats en el seu afany consumista i ostentador. També per a les masses de turistes que volen selfies davant d’algun monument de moda per penjar-lo a les xarxes socials i que el món s’assabenti que han estat allà.

D’altra banda, en molts casos la teoria es retroalimenta a si mateixa (com una mena de teologia) i amb prou feines es preocupa d’allò popular o humà. Aleshores es converteix en violència simbòlica (Pierre Bourdieu) exercida contra aquells que no tenen títols, els illetrats, els que no saben parlar ni escriure en l’idioma del poder, ni referenciar les cites correctament. Contra aquesta violència també cal lluitar. Com deia Clarín en una de les seves cavil·lacions: “Uno de los principales servicios de los estudios académicos es éste: enseñarnos a no respetar a los críticos que en nombre de sus estudios académicos sentencian como si fueran el Tribunal Supremo.” (Leopoldo Alas, Solos de clarín, 1881, p.81).

Tenint molt present la Escuela Popular de Sabiduría Superior del Juan de Mairena de Machado, presentem aquí objectes propers a allò que s’ha anomenat Art rural, Art Brut, Outsider art, Folk art, etc. però també d’altres que difícilment es troben a galeries o museus, des de coses d’ús quotidià fins a peces efímeres creades especialment per a aquesta exposició. Quadres de Gassama, un artista que venia les seves obres pels carrers del barri Gòtic de Barcelona, les fustes pintades del qual estan exposades a galeries de París i en fires de Nova York … sense que ell ho sàpiga. Objectes trobats o comprats en mercats de puces de diferents ciutats i pobles d’Europa. I també, encara que marginalment, algunes peces d’amics “artistes” com Miguel Brieva, Jaume Pitarch o Jonathan Brown, que tampoc se senten molt còmodes en l’actual món de l’art.

Destaquem:

CONTACTE

Plaça Assumpció, 22 

Sant Narcís, 17005 Girona 

+34 610033833 

info@femlavolta.cat

SEGUEIX-NOS

      

FES-TE AMIC!

HO ORGANITZA

AMB EL SUPORT DE

AMB EL SUPORT DE

COL·LABORA