TAULA RODONA: Altres maneres de viure i treballar als barris

ALTRES MANERES DE VIURE I TREBALLAR ALS BARRIS

Conversa-presentació per a conèixer i difondre iniciatives pensades en clau de transformació de barri,  ja sigui des del consum, la mobilitat, la participació col·lectiva en processos comuns o des de l’urbanisme, amb l’objectiu de cultivar barris amb un model més social i sostenible. Serà el divendres 15 de novembre al centre cívic de Sant Narcís (19 h) i hi participaran:

Olidemosketa: Iniciativa nascuda al barri  de Sant Narcís. Es tracta d’una associació de consum ecològic, local i social de Girona, que utilitza uns dels espais de La Volta com a magatzem de rebuda i distribució de producte. Ens explicaran el seu funcionament, els  seus primers passos de formació i el teixit que estan creant amb productors de la zona.

Tribici: Projecte de mobilitat sostenible, basat en valors cooperatius, que vol canviar la forma de desplaçar-se a la ciutat. Utilitzen bicicletes elèctriques de càrrega per donar resposta a les necessitats de mobilitat: des de portar els nens a l’escola a realitzar transports reduïts. És també una iniciativa que sorgeix al barri de Sant Narcís amb la voluntat d’estendre’s a altres punts de la ciutat. La Volta acollirà un dels primers punts des d’on es podran recollir aquestes bicicletes.

Celobert: Cooperativa d’arquitectes, enginyers i urbanistes. Vindran a explicar-nos el seu model de treball, principalment en relació amb la construcció d’edificis d’obra nova i la seva filosofia de minimitzar la petjada ecològica que els seus projectes deixen al planeta. Ens parlaran de la diferència dels conceptes de casa passiva i ecològica, posant exemples pràctics d’habitatges d’alta eficiència energètica on s’ha prioritzat l’ús de materials saludables i de procedència local i orgànica.

Can Cocollona: Segons l’alternativa de turisme coneguda com a slow travel, l’important és submergir-se i viure l’experiència autèntica durant els viatges. “Viure com un més”, adoptar nous ritmes de vida i establir relacions autèntiques amb la gent local. Aquests són els punts claus de viatjar “slow” i això és el que ofereix Sant Narcís i Can Cocollona des del moment que van obrir la porta als viatgers que s’allotgen amb elles

Makea: Col·lectiu de persones que transformen i reutilitzen materials descartats o en situació d’abandonament, tot aprofitant recursos a l’abast i així dotar els espais i equipaments d’objectes funcionals i sostenibles, al servei de les persones, sense importar el resultat estètic i contra la plusvàlua o l’obsolescència programada. El col·lectiu utilitza metodologies de disseny obert per tal de compartir coneixements generats de forma col·lectiva.

Fotos: Martí Artalejo.

MERCAT LA VOLTA – SANT NARCÍS

Actualitat

   

L’Associació Cultural La Volta forma part de Xarxaprod, la Xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya