TAULA RODONA: Altres maneres de viure i treballar als barris

ALTRES MANERES DE VIURE I TREBALLAR ALS BARRIS

Conversa-presentació per a conèixer i  difondre iniciatives pensades en clau de transformació de barri, ja sigui des del consum, la mobilitat, la participació col·lectiva en processos comuns o des de l’urbanisme, amb l’objectiu de cultivar barris amb un model més social i sostenible. Serà el 18 d’octubre al centre cívic de Sant Narcís i hi participaran:

Olidemosketa: Iniciativa nascuda al barri  de Sant Narcís. Es tracta d’una associació de consum ecològic, local i social de Girona, que utilitza uns dels espais de La Volta com a magatzem de rebuda i distribució de producte. Ens explicaran el seu funcionament, els  seus primers passos de formació i el teixit que estan creant amb productors de la zona.

Tribici: Projecte de mobilitat sostenible, basat en valors cooperatius, que vol canviar la forma de desplaçar-se a la ciutat. Utilitzen bicicletes elèctriques de càrrega per donar resposta a les necessitats de mobilitat: des de portar els nens a l’escola a realitzar transports reduïts. És també una iniciativa que sorgeix al barri de Sant Narcís amb la voluntat d’estendre’s a d’altres punts de la ciutat. La Volta acollirà un dels primers punts des d’on es podran recollir aquestes bicicletes.

Celobert: Cooperativa d’arquitectes, enginyers i urbanistes. Ens explicaran el seu model de treball, principalment en relació a l’urbanisme i amb una filosofia basada en el mínim impacte. L’urbanisme és una eina molt potent de transformació social i cohesió territorial si s’entèn, com ells diuen, a partir d’una “mirada global que tingui en compte els diferents aspectes del lloc, les persones, el parc d’habitatges, l’activitat econòmica, social i cultural, els equipaments i espais públics, etc., per donar una resposta integral que en millori les condicions actuals”.

Makea: Col·lectiu de persones que transformen i reutilizen materials descartats o en situació d’abandonament, tot aprofitant recursos a l’abast i així dotar els espais i equipaments d’objectes funcionals i sostenibles, al servei de les persones, sense importar el resultat estètic i contra la plusvàlua o l’obsolescència programada. El col·lectiu utilitza metodologies de disseny obert per tal de compartir coneixements generats de forma col·lectiva.

Fotos: Martí Artalejo.

MERCAT LA VOLTA – SANT NARCÍS

Destaquem:

CONTACTE

Plaça Assumpció, 22 

Sant Narcís, 17005 Girona 

+34 610033833 

info@femlavolta.cat

SEGUEIX-NOS

      

FES-TE AMIC!

HO ORGANITZA

AMB EL SUPORT DE

AMB EL SUPORT DE

COL·LABORA